FI_Astrid

Astrid Stoffels over haar terugblik op de eerste twee College Art Tours.

De eerste twee middagen van College Art Tour heb ik met veel plezier bijgewoond. Zelf ben ik beeldend kunstenaar en wil me blijven ontwikkelen. Ik kreeg een uitnodiging voor deze interessante en verschillende dagen. De eerste met gastspreker Sam Drukker en de andere met Erik Hermida.

Wat ik kon verwachten, hoe het zou gaan en of het leerzaam was, wist ik op dat moment niet. Nu kan ik zeggen dat het in alle opzichten enorm positief is verlopen. Het waren boeiende, leerzame en bovenal leuke middagen. De goede organisatie, de gemoedelijke sfeer en de diverse onderwerpen zorgden ervoor dat de middagen uitstekend verliepen.

Na een welkom van Monica, kondigde Tobia de presentaties voor het vraaggesprek aan. Naast de gastsprekers werd er namelijk ook informatie gegeven door andere instanties, waaronder FNV Kiem en Pictoright. Vervolgens werd er gevraagd eerst met de persoon die naast je zat kennis te maken. Hierna kon men makkelijker vanuit het publiek vragen stellen. Deze werden gestructureerd door interviewer Harry Starren samengevat. De gastsprekers vertelden hun persoonlijke verhaal en daarin werden ook deze vragen meegenomen.

Ik raad iedereen aan om bij een volgende sessie notities te maken, zodat je het later nog eens rustig na kunt lezen.

Het is heel bijzonder om te horen hoe de carrières van de gastsprekers zijn verlopen. Open en eerlijk gaven ze ontspannen antwoord op alle vragen. De ene vraag was van meer belang dan de andere maar je stak er altijd iets van op. Na het interview was er nog gelegenheid om met elkaar te praten en te netwerken.

Beide middagen waren anders van insteek. De eerste College Art tour bekeken vanuit de kunstenaar en de tweede vanuit de ondernemer.

Ik kijk nu al uit naar de volgende keer.

Astrid Stoffels