Mette Samkalden – Directeur This Art Fair & Kris Clark – Directeur Affordable Art Fair Amsterdam

Op 22 november organiseerde wij een uniek live-interview met twee gasten: Mette Samkalden, directeur This Art Fair en de directeur van Affordable Art Fair Amsterdam, Kris Clark. Het voorprogramma werd verzorgd door The Fine Art Collective.

We spraken de rol van de kunstbeurs in de huidige kunstmarkt: Is de kunstbeurs de belangrijkste verkoopplek geworden voor een kunstenaar? Hoe zorgt de organisatie dat de beurzen vernieuwend en aantrekkelijk blijven voor kopers en kunstenaars? En hoe moeilijk is het om de juiste balans te waarborgen tussen kwaliteit, kosten, uitstraling en relaties?

000013

Mette Samkalden is directeur van Stichting Art in Redlight, de organiserende kracht achter de Amsterdamse kunstbeurs This Art Fair, die eind december gehouden wordt in de Beurs van Berlage. Deze beurs heeft een bijzondere formule waarin naast een podium voor galeries het mogelijk is om als individuele kunstenaar werk vanuit eigen beheer werk te tonen.

p7283701

Kris Clark is directeur van Affordable Art Fair Amsterdam. Deze kunstbeurs vindt eind oktober plaats in de Kromhouthal in Amsterdam. Affordable Art Fair organiseert kunstbeurzen wereldwijd en focust zich op het betaalbaar en toegankelijk maken van beeldende kunst voor een breed publiek. Dit doen ze  door de campagne #takearthome, waarbij ze advies geven over het aanschaffen van kunst.

log_tfc

The Fine Art Collective

Het voorprogramma wordt verzorgd door Robert Rost en staat in het teken van The Fine Art Collective. The Fine Art Collective is een programma dat als doel heeft om materiaal- en techniek-kennis te verspreiden.