Micky Hoogendijk – Beeldend Kunstenaar

Wat is de meerwaarde van intuïtie in creatief ondernemerschap en hoe zorg je voor een evenwichtige balans tussen het creatieve en het zakelijke? Hoe zet je jezelf als Nederlandse kunstenaar in de globale markt van nu en morgen? Vragen waar beeldend kunstenaar Micky Hoogendijk vanwege haar succesvolle internationale carrière in de fotografische kunst een persoonlijk antwoord op kan geven. Micky Hoogendijk was te gast bij de College Art Tour editie van 24 mei in Pakhuis de Zwijger. In het voorprogramma was Jesse Dijksman (oprichter Lukida) als gastspreker aanwezig.

1Micky_Hoogendijk_2473 (1)

Micky Hoogendijk
Aan het werk van Micky Hoogendijk ligt meestal een ontmoeting, droom of onderwerp ten grondslag en zij weet met krachtige beeldspraak de kwetsbaarheid en verborgen schoonheid van mensen te benadrukken. Micky Hoogendijk is in staat om met haar fotografisch inzicht en creativiteit de kijker mee te nemen op een zoektocht met een andere visie op de werkelijkheid. Met haar kunst legt ze naast persoonlijk verhalen ook maatschappelijke en ethische kwesties vast. Thema’s zoals religie, mythologie, maatschappij, rassen en seksualiteit vindt je met regelmaat terug in haar creaties.

Voor meer informatie over Micky Hoogendijk en haar werken: www.mickyhoogendijk.com

csm_1403241_10202421428999090_1084912816_o_5797a5cdca

Jesse Dijksman is oprichter van Lukida. Lukida is een onderneming die een nieuwe vorm van crowdfunding heeft ontwikkeld voor de creatieve sector. Via abonnementen kunnen investeerders initiatieven financieel steunen.