Over ons

“Wij geloven dat er in de beeldende kunstsector een nieuwe manier van denken nodig is om het ‘zakelijke instinct’ van creatieven te ontwikkelen. Bovendien denken wij dat kunstopleidingen het onderwerp ‘strategisch ondernemen’ aantrekkelijker kunnen maken met behulp van ons leermodel. Met College Art Tour willen wij dit op een interactieve wijze bespreekbaar maken voor studenten, startende kunstenaars en hen die al beroepsmatig bezig zijn. Wij bieden die gelegenheid door een kunstprofessional een gesprek te laten hebben met een interviewer. Het aanwezige publiek kan daaraan deelnemen en heeft de gelegenheid zelf vragen te stellen. Dit kan dienen als wegwijzer voor een succesvolle carrière binnen de kunstwereld.”

 

 

Monica_overons

Monica van Rijn, beeldend kunstenaar, is de initiator van College Art Tour. Zij gelooft dat het deelnemen aan een interview met ervaren top kunstprofessionals de beste en tevens een inspirerende manier is om zakelijke kennis op te doen.

 

HarryStarren

 

 

 

 

 

Harry Starren, is onze interviewer en begeleidt het gesprek tussen het publiek en de gastspreker. Hij is voorzitter van de Federatie Dutch Creative Industries en oud-directeur van De Baak. Harry is van mening dat kunst een ereplek in het leven verdient. Veel talentvolle kunstenaars missen kennis die nodig is om in deze tijd te overleven. ‘Wanneer al het andere verdwijnt is het de kunst die overblijft…, dat is wat ertoe doet.

 

kop

 

 

 

 

 

Chris Eibes, student Communicatie aan de hogeschool InHolland beheert, ontwerpt en assisteert bij de communicatie.  Naast de website en social media is hij ook het creatieve brein achter de videos.